Een Vlaams stokbroodje gezond

Een Vlaams stokbroodje gezond

Lunch 51 Laatst gewijzigd: Aug 07, 2024 Geplaatst: Aug 07, 2024
Een Vlaams stokbroodje gezond
  • Maaltijd voor: 2 Personen
  • Voorbereidingstijd: 15
  • Bereidingstijd: -
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Afdrukken

Een broodje gezond, maar dan op zijn Vlaams.
Mijn man en ik vinden dit heerlijk om eens in de zoveeltijd te eten als lunch, en soms zelfs met het warmere weer als avond eten!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 12 minuten.
  2. Terwijl de eieren koken, snijd alvast de tomaten en komkommer in dunne reepjes.
  3. Rasps de wortel in julienne reepjes, als je zak hebt gekocht, kan je deze stap overslaan.
  4. Snij de stokbrood door de helft zodat je twee stokbroden hebt en snij ze vervolgens open.
  5. Smeer de onderkant van het broodje ruim in met Belgische mayonaise.
  6. Beleg de broodjes in de lengte in deze volgorde:
  7. Kaas
  8. Ham
  9. Kropsla
  10. Tomaat
  11. Komkommer
  12. Ei
  13. en verdeel als laatste de wortel over de lengte van het broodje
  14. Doe de bovenkant van het stokbrood erop, snij indien gewenst hem nog een keer in twee keer stukken om het makkelijker te eten.
  15. Eetsmakelijk

Een Vlaams stokbroodje gezond



  • Maaltijd voor: 2 Personen
  • Voorbereidingstijd: 15
  • Bereidingstijd: -
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Een broodje gezond, maar dan op zijn Vlaams.
Mijn man en ik vinden dit heerlijk om eens in de zoveeltijd te eten als lunch, en soms zelfs met het warmere weer als avond eten!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 12 minuten.
  2. Terwijl de eieren koken, snijd alvast de tomaten en komkommer in dunne reepjes.
  3. Rasps de wortel in julienne reepjes, als je zak hebt gekocht, kan je deze stap overslaan.
  4. Snij de stokbrood door de helft zodat je twee stokbroden hebt en snij ze vervolgens open.
  5. Smeer de onderkant van het broodje ruim in met Belgische mayonaise.
  6. Beleg de broodjes in de lengte in deze volgorde:
  7. Kaas
  8. Ham
  9. Kropsla
  10. Tomaat
  11. Komkommer
  12. Ei
  13. en verdeel als laatste de wortel over de lengte van het broodje
  14. Doe de bovenkant van het stokbrood erop, snij indien gewenst hem nog een keer in twee keer stukken om het makkelijker te eten.
  15. Eetsmakelijk

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.