- Maaltijd voor: 4 Personen
- Voorbereidingstijd: 20 min
- Bereidingstijd: 40-45 minut
- Calorieën: -
- Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Afdrukken
Heerlijke bami op zijn Surinaams.
Optioneel om toe te voegen zijn satestokjes en kroepoek!
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Bereidingswijze:
- 1. Gehaktballetjes voorbereiden:
- o Meng het gehakt met ui, knoflook, sambal, ketjap manis, ketjap asin, tomatenpuree, komijnpoeder, kerriepoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, zwarte peper, zout, ei en paneermeel tot een homogeen mengsel.
- o Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
- 2. Gehaktballetjes bakken:
- o Verhit olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- o Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
- 3. Bami bereiden:
- o Breng een grote pan water aan de kook en los hierin 3 maggiblokjes op. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- o Verhit in dezelfde pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken een beetje olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- o Voeg de geraspte gember, trassi, tomatenpuree en vijfkruidenpoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
- o Doe de gekookte spaghetti in de pan en voeg ketjap manis en ketjap asin toe. Meng alles goed door elkaar zodat de spaghetti de smaken opneemt.
- o Verkruimel het overgebleven maggiblokje over de bami en voeg de fijngehakte bladselderij toe. Roer alles nogmaals goed door en breng op smaak met een snufje peper.
- 4. Serveren:
- o Serveer de Surinaamse bami op borden en leg de gehaktballetjes erbovenop.
- o Garneer eventueel met extra bladselderij en serveer met zoetzure komkommer en sambal naar smaak.
Surinaamse bami met gehaktballetjes
- Maaltijd voor: 4 Personen
- Voorbereidingstijd: 20 min
- Bereidingstijd: 40-45 minut
- Calorieën: -
- Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Heerlijke bami op zijn Surinaams.
Optioneel om toe te voegen zijn satestokjes en kroepoek!
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Bereidingswijze:
- 1. Gehaktballetjes voorbereiden:
- o Meng het gehakt met ui, knoflook, sambal, ketjap manis, ketjap asin, tomatenpuree, komijnpoeder, kerriepoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, zwarte peper, zout, ei en paneermeel tot een homogeen mengsel.
- o Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
- 2. Gehaktballetjes bakken:
- o Verhit olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- o Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
- 3. Bami bereiden:
- o Breng een grote pan water aan de kook en los hierin 3 maggiblokjes op. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- o Verhit in dezelfde pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken een beetje olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- o Voeg de geraspte gember, trassi, tomatenpuree en vijfkruidenpoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
- o Doe de gekookte spaghetti in de pan en voeg ketjap manis en ketjap asin toe. Meng alles goed door elkaar zodat de spaghetti de smaken opneemt.
- o Verkruimel het overgebleven maggiblokje over de bami en voeg de fijngehakte bladselderij toe. Roer alles nogmaals goed door en breng op smaak met een snufje peper.
- 4. Serveren:
- o Serveer de Surinaamse bami op borden en leg de gehaktballetjes erbovenop.
- o Garneer eventueel met extra bladselderij en serveer met zoetzure komkommer en sambal naar smaak.
Dit vind je misschien ook leuk