Surinaamse bami met gehaktballetjes

Surinaamse bami met gehaktballetjes

Vlees 31 Laatst gewijzigd: Mar 04, 2025 Geplaatst: Mar 03, 2025
Surinaamse bami met gehaktballetjes
  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 40-45 minut
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afdrukken

Heerlijke bami op zijn Surinaams.
Optioneel om toe te voegen zijn satestokjes en kroepoek!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze:
  2. 1. Gehaktballetjes voorbereiden:
  3. o Meng het gehakt met ui, knoflook, sambal, ketjap manis, ketjap asin, tomatenpuree, komijnpoeder, kerriepoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, zwarte peper, zout, ei en paneermeel tot een homogeen mengsel.
  4. o Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  5. 2. Gehaktballetjes bakken:
  6. o Verhit olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur
  7. o Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
  8. 3. Bami bereiden:
  9. o Breng een grote pan water aan de kook en los hierin 3 maggiblokjes op. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  10. o Verhit in dezelfde pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken een beetje olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  11. o Voeg de geraspte gember, trassi, tomatenpuree en vijfkruidenpoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
  12. o Doe de gekookte spaghetti in de pan en voeg ketjap manis en ketjap asin toe. Meng alles goed door elkaar zodat de spaghetti de smaken opneemt.
  13. o Verkruimel het overgebleven maggiblokje over de bami en voeg de fijngehakte bladselderij toe. Roer alles nogmaals goed door en breng op smaak met een snufje peper.
  14. 4. Serveren:
  15. o Serveer de Surinaamse bami op borden en leg de gehaktballetjes erbovenop.
  16. o Garneer eventueel met extra bladselderij en serveer met zoetzure komkommer en sambal naar smaak.

Surinaamse bami met gehaktballetjes



  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 40-45 minut
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Heerlijke bami op zijn Surinaams.
Optioneel om toe te voegen zijn satestokjes en kroepoek!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze:
  2. 1. Gehaktballetjes voorbereiden:
  3. o Meng het gehakt met ui, knoflook, sambal, ketjap manis, ketjap asin, tomatenpuree, komijnpoeder, kerriepoeder, gemberpoeder, nootmuskaat, zwarte peper, zout, ei en paneermeel tot een homogeen mengsel.
  4. o Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  5. 2. Gehaktballetjes bakken:
  6. o Verhit olie of boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur
  7. o Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.
  8. 3. Bami bereiden:
  9. o Breng een grote pan water aan de kook en los hierin 3 maggiblokjes op. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  10. o Verhit in dezelfde pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken een beetje olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  11. o Voeg de geraspte gember, trassi, tomatenpuree en vijfkruidenpoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
  12. o Doe de gekookte spaghetti in de pan en voeg ketjap manis en ketjap asin toe. Meng alles goed door elkaar zodat de spaghetti de smaken opneemt.
  13. o Verkruimel het overgebleven maggiblokje over de bami en voeg de fijngehakte bladselderij toe. Roer alles nogmaals goed door en breng op smaak met een snufje peper.
  14. 4. Serveren:
  15. o Serveer de Surinaamse bami op borden en leg de gehaktballetjes erbovenop.
  16. o Garneer eventueel met extra bladselderij en serveer met zoetzure komkommer en sambal naar smaak.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.