Hartig taartje Stoofvlees

Hartig taartje Stoofvlees

Vlees 704 Laatst gewijzigd: Dec 01, 2023 Geplaatst: Nov 30, 2023
Hartig taartje Stoofvlees
  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Bereidingstijd: 60 min.
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afdrukken

Een heerlijk hartig mini taartje met stoofvlees, ideaal voor met kerst als hoofdgerecht.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de runderlappen in stukken van 3 cm. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in 5 minuten rondom bruin. Voeg de uien toe en bak circa 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier, vijfkruidenpoeder en tijm toe. Laat het vlees afgedekt circa 2,5 uur zachtjes stoven op een lage stand. Giet de inhoud van de braadpan in een vergiet en vang het vocht op. Schep het vlees terug in de pan, voeg een paar eetlepels van het stoofvocht toe en schep de pompoen erdoor. Laat nog circa 15 minuten stoven, tot de pompoen zacht is. Verwijder de tijm en laurier. Breng intussen de rest van het kookvocht aan de kook in een (steel)pan en laat inkoken tot er nog circa 50 ml vocht over is. Voeg dit toe aan het stoofvlees en stamp alles fijn met de pureestamper. Verdeel de vulling over een ruime platte schaal en laat in circa 2 uur helemaal afkoelen. Snijd tijdens het koelen voor het deeg de boter in kleine stukjes en zet 10 minuten in de diepvries. Maal in een keukenmachine de bloem met de roomkaas, 2 eetlepels koud water, de azijn en bakpoeder tot een kruimelig deeg. Voeg de ijskoude boter toe en draai nog 30 seconden door. Druk in een kom tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat circa 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een plak van 2-3 mm dik. Steek er 10 rondjes uit van ca. 11 cm ø en bekleed hier 10 van de 12 holtes van de muffinvorm mee. Zorg ervoor dat de deegranden iets boven de vorm uitkomen. Vorm van de deegresten een bal en rol nogmaals uit tot een dunne plak. Steek hier 10 deksels uit van ca. 8 cm ø.
  3. Vul het deeg met de pompoenvulling tot net onder de rand. Het deeg moet er nog 1 cm bovenuit steken. Maak de deegranden nat en leg de deegdeksels over de vulling. Druk met een vork de deegranden goed op elkaar. Maak met een scherp mes 4 kleine inkepingen in de deegdeksels en bestrijk het deeg met ei.
  4. Bak de pasteitjes circa 30 minuten in het midden van de oven. Laat minimaal 15 minuten afkoelen in de vorm. Leg een snijplank over de vorm heen en keer de vorm met de plank om zodat de pasteitjes eruit vallen. Serveer direct of laat afkoelen.

Hartig taartje Stoofvlees



  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Bereidingstijd: 60 min.
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een heerlijk hartig mini taartje met stoofvlees, ideaal voor met kerst als hoofdgerecht.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de runderlappen in stukken van 3 cm. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in 5 minuten rondom bruin. Voeg de uien toe en bak circa 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier, vijfkruidenpoeder en tijm toe. Laat het vlees afgedekt circa 2,5 uur zachtjes stoven op een lage stand. Giet de inhoud van de braadpan in een vergiet en vang het vocht op. Schep het vlees terug in de pan, voeg een paar eetlepels van het stoofvocht toe en schep de pompoen erdoor. Laat nog circa 15 minuten stoven, tot de pompoen zacht is. Verwijder de tijm en laurier. Breng intussen de rest van het kookvocht aan de kook in een (steel)pan en laat inkoken tot er nog circa 50 ml vocht over is. Voeg dit toe aan het stoofvlees en stamp alles fijn met de pureestamper. Verdeel de vulling over een ruime platte schaal en laat in circa 2 uur helemaal afkoelen. Snijd tijdens het koelen voor het deeg de boter in kleine stukjes en zet 10 minuten in de diepvries. Maal in een keukenmachine de bloem met de roomkaas, 2 eetlepels koud water, de azijn en bakpoeder tot een kruimelig deeg. Voeg de ijskoude boter toe en draai nog 30 seconden door. Druk in een kom tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat circa 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een plak van 2-3 mm dik. Steek er 10 rondjes uit van ca. 11 cm ø en bekleed hier 10 van de 12 holtes van de muffinvorm mee. Zorg ervoor dat de deegranden iets boven de vorm uitkomen. Vorm van de deegresten een bal en rol nogmaals uit tot een dunne plak. Steek hier 10 deksels uit van ca. 8 cm ø.
  3. Vul het deeg met de pompoenvulling tot net onder de rand. Het deeg moet er nog 1 cm bovenuit steken. Maak de deegranden nat en leg de deegdeksels over de vulling. Druk met een vork de deegranden goed op elkaar. Maak met een scherp mes 4 kleine inkepingen in de deegdeksels en bestrijk het deeg met ei.
  4. Bak de pasteitjes circa 30 minuten in het midden van de oven. Laat minimaal 15 minuten afkoelen in de vorm. Leg een snijplank over de vorm heen en keer de vorm met de plank om zodat de pasteitjes eruit vallen. Serveer direct of laat afkoelen.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.