Voorgerecht! Zelfgemaakte Pasteitjes met heerlijke kippenragout

Voorgerecht! Zelfgemaakte Pasteitjes met heerlijke kippenragout

Vlees 7239 Laatst gewijzigd: Nov 30, 2023 Geplaatst: Nov 30, 2023
Voorgerecht! Zelfgemaakte Pasteitjes met heerlijke kippenragout
  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Bereidingstijd: 35 min.
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afdrukken

Als voorgerecht heerlijk zelfgemaakte pasteitjes met kippenragout! Heerlijk voor tijdens de kerstdagen of gewoon omdat het lekker is!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons en ui goudbruin. Voeg de kip toe en bak kort mee, tot de blokjes kleur krijgen. Voeg de bouillon toe en kook tot de kip gaar is. Giet door een zeef en bewaar zowel de bouillon als de kip die in de zeef zit. Houd apart.
  2. Verhit voor de roux de rest van de boter met de bloem in een pan op middelhoge stand. Blijf roeren tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg dan de bouillon in delen toe en roer steeds glad.
  3. Voeg de cranberry's en nootmuskaat toe en kook kort. Voeg dan de kip uit de zeef weer toe en roer tot alles goed gemengd is.
  4. Breng op smaak met de azijn. Vul de pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de peterselie.

Voorgerecht! Zelfgemaakte Pasteitjes met heerlijke kippenragout



  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Bereidingstijd: 35 min.
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Als voorgerecht heerlijk zelfgemaakte pasteitjes met kippenragout! Heerlijk voor tijdens de kerstdagen of gewoon omdat het lekker is!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons en ui goudbruin. Voeg de kip toe en bak kort mee, tot de blokjes kleur krijgen. Voeg de bouillon toe en kook tot de kip gaar is. Giet door een zeef en bewaar zowel de bouillon als de kip die in de zeef zit. Houd apart.
  2. Verhit voor de roux de rest van de boter met de bloem in een pan op middelhoge stand. Blijf roeren tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg dan de bouillon in delen toe en roer steeds glad.
  3. Voeg de cranberry's en nootmuskaat toe en kook kort. Voeg dan de kip uit de zeef weer toe en roer tot alles goed gemengd is.
  4. Breng op smaak met de azijn. Vul de pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.