Pasta penne met spinazie

Pasta penne met spinazie

Pasta 21 Laatst gewijzigd: Mar 04, 2025 Geplaatst: Mar 04, 2025
Pasta penne met spinazie
  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: 20
  • Bereidingstijd: 30
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afdrukken

Heerlijke romige penne met spinazie

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water met een beetje zout in een pan met deksel aan de kook.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook of hak fijn.
  3. Kook de penne afgedekt en volg aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bewaar een beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  5. Verhit olijfolie in een hapjespan
  6. Fruit de ui en knoflook 2 minuutjes, Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
  7. Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
  8. Bak 4 minuten verder. Scheur vervolgens de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
  9. Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan.
  10. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  11. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes
  12. Meng de helft in een kom met extra vierge olijfolie en witte balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
  13. Doe de andere helft van de tomaten in de hapjes pan en roer om.
  14. Rasp de Parmigiano Regiano met een fijne rasp.
  15. Doe een beetje daarvan in de hapjespan voor een romige smaak.
  16. Meng de penne door de romige spinazie en verwarm nog 1 minuut.
  17. Voeg eventueel wat vocht van de pennen toe als de saus te dik is.
  18. Verdeel de penne met saus over de borden
  19. Garneer met de tomatensalsa en de geraspte Parmigiano Reggiano
  20. Eetsmakelijk!

Pasta penne met spinazie



  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: 20
  • Bereidingstijd: 30
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Heerlijke romige penne met spinazie

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water met een beetje zout in een pan met deksel aan de kook.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook of hak fijn.
  3. Kook de penne afgedekt en volg aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bewaar een beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  5. Verhit olijfolie in een hapjespan
  6. Fruit de ui en knoflook 2 minuutjes, Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
  7. Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
  8. Bak 4 minuten verder. Scheur vervolgens de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
  9. Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan.
  10. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  11. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes
  12. Meng de helft in een kom met extra vierge olijfolie en witte balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
  13. Doe de andere helft van de tomaten in de hapjes pan en roer om.
  14. Rasp de Parmigiano Regiano met een fijne rasp.
  15. Doe een beetje daarvan in de hapjespan voor een romige smaak.
  16. Meng de penne door de romige spinazie en verwarm nog 1 minuut.
  17. Voeg eventueel wat vocht van de pennen toe als de saus te dik is.
  18. Verdeel de penne met saus over de borden
  19. Garneer met de tomatensalsa en de geraspte Parmigiano Reggiano
  20. Eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.