- Maaltijd voor: 4 Personen
- Voorbereidingstijd: 20
- Bereidingstijd: 30
- Calorieën: -
- Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Afdrukken
Heerlijke romige penne met spinazie
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Breng ruim water met een beetje zout in een pan met deksel aan de kook.
- Snipper de ui, pers de knoflook of hak fijn.
- Kook de penne afgedekt en volg aanwijzingen op de verpakking.
- Bewaar een beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit olijfolie in een hapjespan
- Fruit de ui en knoflook 2 minuutjes, Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
- Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
- Bak 4 minuten verder. Scheur vervolgens de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
- Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan.
- Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes
- Meng de helft in een kom met extra vierge olijfolie en witte balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de andere helft van de tomaten in de hapjes pan en roer om.
- Rasp de Parmigiano Regiano met een fijne rasp.
- Doe een beetje daarvan in de hapjespan voor een romige smaak.
- Meng de penne door de romige spinazie en verwarm nog 1 minuut.
- Voeg eventueel wat vocht van de pennen toe als de saus te dik is.
- Verdeel de penne met saus over de borden
- Garneer met de tomatensalsa en de geraspte Parmigiano Reggiano
-
- Eetsmakelijk!
Pasta penne met spinazie
- Maaltijd voor: 4 Personen
- Voorbereidingstijd: 20
- Bereidingstijd: 30
- Calorieën: -
- Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Heerlijke romige penne met spinazie
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Breng ruim water met een beetje zout in een pan met deksel aan de kook.
- Snipper de ui, pers de knoflook of hak fijn.
- Kook de penne afgedekt en volg aanwijzingen op de verpakking.
- Bewaar een beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit olijfolie in een hapjespan
- Fruit de ui en knoflook 2 minuutjes, Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
- Voeg het rundergehakt en de oregano toe.
- Bak 4 minuten verder. Scheur vervolgens de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
- Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan.
- Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes
- Meng de helft in een kom met extra vierge olijfolie en witte balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de andere helft van de tomaten in de hapjes pan en roer om.
- Rasp de Parmigiano Regiano met een fijne rasp.
- Doe een beetje daarvan in de hapjespan voor een romige smaak.
- Meng de penne door de romige spinazie en verwarm nog 1 minuut.
- Voeg eventueel wat vocht van de pennen toe als de saus te dik is.
- Verdeel de penne met saus over de borden
- Garneer met de tomatensalsa en de geraspte Parmigiano Reggiano
-
- Eetsmakelijk!
Dit vind je misschien ook leuk