Griekse Quiche

Griekse Quiche

Quiche 388 Laatst gewijzigd: Feb 05, 2023 Geplaatst: Feb 05, 2023
Griekse Quiche
  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afdrukken

Een overheerlijke Griekse quiche met bladspinazie, fetakaas en zongedroogde tomaatjes.

(foto is niet van mijn recept)

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met een snufje zout en de koude boter tot kruim. Voeg 1 ei toe en een eetlepel ijskoud water en kneed tot het nét gemengd is (door te lang kneden wordt het deeg taai). Kneed tot bal en leg verpakt in vershoudfolie een uur in de koelkast om te rusten.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui ongeveer 7 minuten, voeg de knoflook en de spinazie toe tot het geslonken is. Laat de tomaten uitlekken en snijdt ze in stukjes. Voeg toe aan de spinazie en breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe het in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.
  3. Mix met een garde de crème fraîche, 4 eieren, melk, paprikapoeder en peper en zout in een kom.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif het werkblad met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 cm doorsnee. Zorg ervoor dat het overal even dik is. Vet een springvorm van 26 cm in en bestuif met wat bloem. Leg de lap in de vorm en druk zacht aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork en snijdt het overige aan deeg van de randen weg.
  5. Meng de blokjes feta door het spinaziemengsel en bedek daarmee de bodem van de quiche. Strooi er de stukjes zongedroogde tomaat op. Schenk nu het ei/melk mengsel over de vulling. Zet voorzichtig in de oven en bak 45 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal daarna uit de springvorm. Eet warm of koud, met een lekkere frisse salade.
  6. * Dit recept is onderdeel van mijn Griekse diner, zie mijn andere recepten om het volledige diner klaar te maken en te serveren. Eet smakelijk!

Griekse Quiche



  • Maaltijd voor: 4 Personen
  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een overheerlijke Griekse quiche met bladspinazie, fetakaas en zongedroogde tomaatjes.

(foto is niet van mijn recept)

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met een snufje zout en de koude boter tot kruim. Voeg 1 ei toe en een eetlepel ijskoud water en kneed tot het nét gemengd is (door te lang kneden wordt het deeg taai). Kneed tot bal en leg verpakt in vershoudfolie een uur in de koelkast om te rusten.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui ongeveer 7 minuten, voeg de knoflook en de spinazie toe tot het geslonken is. Laat de tomaten uitlekken en snijdt ze in stukjes. Voeg toe aan de spinazie en breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe het in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.
  3. Mix met een garde de crème fraîche, 4 eieren, melk, paprikapoeder en peper en zout in een kom.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif het werkblad met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 cm doorsnee. Zorg ervoor dat het overal even dik is. Vet een springvorm van 26 cm in en bestuif met wat bloem. Leg de lap in de vorm en druk zacht aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork en snijdt het overige aan deeg van de randen weg.
  5. Meng de blokjes feta door het spinaziemengsel en bedek daarmee de bodem van de quiche. Strooi er de stukjes zongedroogde tomaat op. Schenk nu het ei/melk mengsel over de vulling. Zet voorzichtig in de oven en bak 45 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal daarna uit de springvorm. Eet warm of koud, met een lekkere frisse salade.
  6. * Dit recept is onderdeel van mijn Griekse diner, zie mijn andere recepten om het volledige diner klaar te maken en te serveren. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.