Grootmoeders pannenkoeken

Grootmoeders pannenkoeken

Bakken 616 Laatst gewijzigd: Jan 30, 2022 Geplaatst: Jan 30, 2022
Grootmoeders pannenkoeken
  • Maaltijd voor: 8 Personen
  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Afdrukken

Pannenkoeken zoals mijn oma ze maakte.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de vanille suiker, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  2. Verhit een klontje margarine in een koekenpak. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken. Laat de pannenkoek uit de pan op een platte schaal glijden en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Houd de gebakken pannenkoeken warm op een pan met heet water of in een op 100 graden voorverwarmde oven. Of warm ze op in de magnetron.

Grootmoeders pannenkoeken



  • Maaltijd voor: 8 Personen
  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Pannenkoeken zoals mijn oma ze maakte.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de vanille suiker, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  2. Verhit een klontje margarine in een koekenpak. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken. Laat de pannenkoek uit de pan op een platte schaal glijden en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Houd de gebakken pannenkoeken warm op een pan met heet water of in een op 100 graden voorverwarmde oven. Of warm ze op in de magnetron.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.