- Maaltijd voor: 4 Personen
- Voorbereidingstijd: -
- Bereidingstijd: 45 min.
- Calorieën: -
- Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Afdrukken
Heerlijke aardappelschotel met gehaktballen
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Pel en snipper de gele ui. Ontvel één tomaat en snijd klein. Rasp de overige 2 tomaten. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
- Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg de gedroogde peterselie, ras el hanout, het zout en de broodkruimels toe. Meng goed.
- Neem een beetje van het gehaktmengsel en vorm tot een bol. Herhaal de werkwijze. Leg apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gele ui, tomaat, rode paprika, peterselie, geraspte tomaat, komijnpoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, currypoeder, zwarte peper, het zout en de krieltjes toe. Bak 3 minuten.
- Voeg het water toe en kook, afgedekt, 10 minuten. Voeg de kokosmelk, verkruimel het runderbouillonblokje boven de koekenpan en voeg de ketjap manis toe. Kook, afgedekt, 15 minuten.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
- Verdeel het krieltjesmengsel over een ovenschaal. Leg de gehaktballen erop en strooi er geraspte kaas op naar wens. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 ℃. Bak 8-10 minuten of tot de kaas is gesmolten.
Aardappelschotel met gehaktballen
- Maaltijd voor: 4 Personen
- Voorbereidingstijd: -
- Bereidingstijd: 45 min.
- Calorieën: -
- Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Heerlijke aardappelschotel met gehaktballen
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Pel en snipper de gele ui. Ontvel één tomaat en snijd klein. Rasp de overige 2 tomaten. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
- Doe het gehakt in een diepe kom. Voeg de gedroogde peterselie, ras el hanout, het zout en de broodkruimels toe. Meng goed.
- Neem een beetje van het gehaktmengsel en vorm tot een bol. Herhaal de werkwijze. Leg apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gele ui, tomaat, rode paprika, peterselie, geraspte tomaat, komijnpoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, currypoeder, zwarte peper, het zout en de krieltjes toe. Bak 3 minuten.
- Voeg het water toe en kook, afgedekt, 10 minuten. Voeg de kokosmelk, verkruimel het runderbouillonblokje boven de koekenpan en voeg de ketjap manis toe. Kook, afgedekt, 15 minuten.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
- Verdeel het krieltjesmengsel over een ovenschaal. Leg de gehaktballen erop en strooi er geraspte kaas op naar wens. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220 ℃. Bak 8-10 minuten of tot de kaas is gesmolten.
Dit vind je misschien ook leuk