Pesto-Pasta Schotel

Pesto-Pasta Schotel

Ovenschotel 427 Laatst gewijzigd: Jan 31, 2023 Geplaatst: Jan 22, 2023
Pesto-Pasta Schotel
  • Maaltijd voor: 3 Personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Bereidingstijd: 45 min.
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afdrukken

Heerlijke pasta schotel met mozzarella en pesto uit de oven!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta-pennen gaar.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
  3. Verhit de olie in een grote pan en roerbak de courgette hier in. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak mee. Zorg er voor dat het meeste vocht is verdampt of laat de groenten even uitlekken in een vergiet of zeef.
  4. Voeg de pesto toe aan de groenten.
  5. Laat de pasta goed uitlekken en schep door het pesto mengsel.
  6. Halveer de cherrytomaatjes en meng ook door de pasta en groenten. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de oven voor op 200° graden.
  8. Vet een ovenschaal in en doe de helft van het pasta pesto mengsel hier in. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel de helft hiervan over de pesto. Doe de rest van het pasta mengsel er over en eindig de ovenschaal met de overige plakjes mozzarella.
  9. Bestrooi met een beetje kaas en bak de pasta pesto ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.
  10. Garneer de ovenschotel voor het serveren met wat rucola of serveer deze er apart bij.
  11. Tip: dit recept is vegetarisch. Wil je er vlees aan toevoegen? Dan kun je bijvoorbeeld stukjes kip gebruiken.

Pesto-Pasta Schotel



  • Maaltijd voor: 3 Personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Bereidingstijd: 45 min.
  • Calorieën: -
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Heerlijke pasta schotel met mozzarella en pesto uit de oven!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta-pennen gaar.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
  3. Verhit de olie in een grote pan en roerbak de courgette hier in. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak mee. Zorg er voor dat het meeste vocht is verdampt of laat de groenten even uitlekken in een vergiet of zeef.
  4. Voeg de pesto toe aan de groenten.
  5. Laat de pasta goed uitlekken en schep door het pesto mengsel.
  6. Halveer de cherrytomaatjes en meng ook door de pasta en groenten. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de oven voor op 200° graden.
  8. Vet een ovenschaal in en doe de helft van het pasta pesto mengsel hier in. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel de helft hiervan over de pesto. Doe de rest van het pasta mengsel er over en eindig de ovenschaal met de overige plakjes mozzarella.
  9. Bestrooi met een beetje kaas en bak de pasta pesto ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.
  10. Garneer de ovenschotel voor het serveren met wat rucola of serveer deze er apart bij.
  11. Tip: dit recept is vegetarisch. Wil je er vlees aan toevoegen? Dan kun je bijvoorbeeld stukjes kip gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan om e-mailupdates over nieuwe recepten te ontvangen.